Petrus Pennanen Vapaus, järki ja rakkaus!

Kaikki blogit puheenaiheesta ravinto

Järvikalamureketta, perunaa, juureksia ja salaattia

Valittelin edellisessä blogikirjoituksessani, että Vantaalla käytetään kouluruuan raaka-aineina aivan liikaa ulkomaalaisia tuotteita kuten soijaa valtamerten takaa, ruotsalaista näkkileipää tai pastaa.

http://enkeliporsas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253564-ruotsalaista-nakkileipaa-ja-pastaa-var-sa-god

Ruokaa pellosta suoraan pöytään – ilman välikäsiä

Tulevaisuus- ja köyhyystutkija Maria Ohisalo |1 esitti tämän yllättävän tosiasian, joka on vallinnut luonnossa eli meitäkin elättävässä biosfäärissä jo satoja miljoonia vuosia. Ruokaa suoraan kasvualustalta – maataloudesta suoralogistiikkana kotitalouspöytään – niin.

Köyhiä ja vielä kipeitäkin - sitten ihmetellään miksei rahat riitä?

Suomi on elintasosairausmittareilla vahvoilla verraten Eurooppaan ja lähempiin verrokkeihin eli Pohjoismaihin. Jo varhaisteineillä todetaan kiihtyvään tahtiin kakkostyypin diabetesta ja uusimpana jopa rasvamaksaa. Ongelmat ovat paisuneet entisestään. Tarviiko edes erikseen mainita sieluntoiminnan häiriötä ja perheiden ongelmia? Samaan aikaan sosiaalipuolen ja terveydenhoidon rahoitus sakkaa - ei niin yllättäen. 

 

Liika sokeri vaarantaa varmuudella terveytemme

Olen huomannut olevani aika normaali vanheneva mies.  Tarkoitan tällä tottumuksiani ja myös sairaskertomuksiani. Minulta löytyvät tyypillisimmät ikääntyvien suomalaisten miesten sairaudet, angina pectoris, diabetes tyyppiä 2. flimmeri sydämessä ja sairastettu aivoinfarkti. Vain hyvällä onnella ja hyvän suomalaisen terveydenhuollon ansiosta olen vielä tallaamassa kotikaupunkini katuja.

Reviirien hallinnalla omavaraisuuden omistajaksi

(EU - loi kuuluisat Venäjän pakotteet. Vastalahjaksi saimme pakotteiden vastatoimet. Tänään on käynnissä myös ruokakauppojen halpuutusmarkkinat – kuluttajille luodaan edullisempaa ja toivottavasti terveellisempää ruokaa. Kuka maksaa nämä viulut? Se on se maanviljelijä, joka ne maksaa, paljolti)

 

Leipä miehen tiellä pitää

Vaikka elämme Suomessa ainakin väitetysti kaikkinaisen yltäkylläisyyden aikoja, saa ruoasta valittaminen valtaosan kansalaisista näkemään punaista, tai näin ainakin luulen. Edellisvuonna alkaneen turvapaikanhakija-aallon aikana ei ole ollut ainutkertaista, että vastaanottokeskuksissa tarjotun ruoan laatu kyseenalaistetaan.

Harhainen ravitsemustiede

Uusinpien tutkimusten valossa näyttää vahvasti siltä että ravitsemustieteemme on korruption ja sen seurauksena valikoivan tutkimuksen ja tutkimustulosten vääristelyn mädättämää. Suorastaan kansantuhon on aiheuttanut THL, Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos, joka säätelee koulujen ja sairaaloiden ruokasisältöjä sekä vaikuttaa ratkaisevasti jo terveytensä ainakin osittain menettäneiden kansalaisten asialla olevien liittojen ravintosuosituksiin, esim. Diabetesliitto, ja Sydänliitto. Kansalaistuhoon osallistuvat myös Valvira ja Evira, jotka ovat nuukahtaneet valta-uskomusten harha-uneen.

Koululaisille kunnon ruokaa ja LIHAA!

Toisin kuin tänään on uutisoitu, kouluissa tarjotaan tosiasiassa liian vähän LIHAA lapsille! Nykyisestä “ilmaisesta kouluruokailusta” pitäisi luopua ja siirtyä maksulliseen terveellisempään ruokaan. Toinen vaihtoehto olisi lisätä moninkertaisesti kouluruokaan käytettävää rahoitusta.

Suomen sairastuttava propaganda

Törmäsin sattumalta edelleen suositukseen, jonka mukaan kaikkien pitäisi syödä täysviljatuotteita

6-9 annosta, eli esimerkiksi leipäviipaletta päivässä. Mielenkiinnon vuoksi vilkaisin

täysjyväruispalapussia. Suositusten täyttäminen vaatisi syömään yhdeksän leivän pussista

päivittäin puolet. Kilokaloreina mitattuna tämä tarkoittaa 615 kaloria, mikä on kolmasosa

melko tavanomaisesta 1800 kcal päivittäisestä energian tarpeesta.

Tarkastellessa ravintoympyröitä vuosikymmenten varrelta voimme huomata, että viljatuotteiden

Näimme nälkää eilen ja tänään

Eilen: Kasvispihvejä ja perunamuusia

Kotimatkalla oli niin nälkä, että oli pakko pyöräillä kaupan kautta. Ostin kilon perinteisiä nakkeja, koska elimistöni huusi vatsan täytettä. 

Tänään: Riisipuuroa ja mehukeittoa

Kotimatkalla oli pakko poiketa pitseriaan, koska elimistöni huusi vatsan täytettä.

Minä olen aikuinen mies, teen fyysisesti ajatellen kevyttä toimistotyötä. Mutta lapset ja nuoret kaipaavat ruokaa kasvuun, mutta myös oppimiseen. Tyhjällä vatsalla ei jaksa aina opiskella. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä