Petrus Pennanen Vapaus, järki ja rakkaus!

Kaikki blogit puheenaiheesta Vastikkeellinen sosiaaliturva

Vastikkeellisesta sosiaaliturvasta loukkujen loukku

Kelan uusi pääjohtaja Elli Aaltonen hehkuttaa medissa, että olemme suurin piirtein historiamme hienoimman käänteen äärellä: yhteiskuntamme on luopumassa perustuslain takaamasta sosiaaliturvasta, ainakin jos hänen oma, sekä hallituksen tilaaman Hiilamon-työryhmän loppuraportin toivottama, ns. risusavottamalli toteutuu. Kyse on siis hienosti muotoiltuna "vastikkeettomasta sosiaaliturvasta luopumisesta".

Vastikkeellisen sosiaaliturvan sudenkuopat

                                              

Ylisuorittaminen ei ole elämän tarkoitus

Kirjoitin 10.12.2014 blogikirjoituksen otsikolla ”Kapitalismi ei toimi”. Lue kirjoitukseni klikkaamalla tästä. Tässä kirjoituksessani käsittelen kilpailuyhteiskuntaa ja sen mukanaan tuomaa liiallista menestymisen ihannointia. Aloitetaan vaikka yrittäjäkasvatuksesta. Ennen vanhaan nuoret vain menivät töihin ja saivat oikeaa palkkaa. Hyvänä esimerkkinä 1980-luku. Nykyään sanotaan, että nuorilla on kaikkia palveluja työnhakuun. Hyvänä esimerkkinä erilaiset nuorten palvelut ja nuorisotakuu yms.

Kapitalismi ei toimi

No niin usarin lukijat. Terve pitkästä aikaa. Tämä kirjoitukseni on jämäkkä, mutta sopii varmaan silti usarin neutraalin asialliseen tyyliin.

Pampputyöllistäminen haisee - Numeerinen esimerkki

Väännetäänpä rautalangasta miksi "pampputyöllistäminen" on todella huono idea. Käytännössä kyse on laillistetusta ihmiskaupasta.

Oletetaan että Helsingissä toimii kaksi yritystä, Oy Riston Riistofirma Ab ja Oy Reiskan Reilukauppa Ab. 

Orjat keskuudessamme

Maksan palkastani työttömyysvakuutusmaksuja YTK:hon eli ns. Loimaan kassaan. Erosin ammattijärjestöstä vuosia sitten, kun lopulta ymmärsin, että ammattijärjestöt ajoivat vain ja ainoastaan työssäkäyvien jäsentensä asiaa ja etua, eivätkä kenenkään muun. En välitä olla mukana missään järjestäytyneessä oman edun tavoittelussa. Nyt Loimaalta on uutisoitu, että siellä työttömät pannaan tekemään yksityiselle firmalle töitä ilman palkkaa. Firmalle tämä tulee vähän halvemmaksi kuin alihankintayrityksessä palkallisesti tehtynä.

Vastikkeellisuuden ja työmarkkinoiden paradoksi

Tarvitseeko Suomi vastikkeellisen ja oikeudenmukaisen työttömyysturvajärjestelmän?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä