Petrus Pennanen Vapaus, järki ja rakkaus!

Kaikki blogit puheenaiheesta Milton Friedman

Vaalituloksen tutkailua

Jos lyhyellä aikavälillä asiaa tutkitaan, hallitus kärsi pienen tappion. Hiukka vajaa puoli miljoonaa tukijaa vähemmän kuin eduskuntavaalien aikaan. Pitemmällä aikavälillä tappiota ei ole koska PS on ottanut Kepun äänestäjät. Voitaneen sanoa että hallituksella menee suhteellisen hyvin. Olosuhteet ja noudatetun politiikan huomioon ottaen jopa loistokkaasti.

Kun Friedman ja Keynes menivät Kreikassa naimisiin

Mario Draghi oli onnellinen. Hän tiesi, että hänestä oli tulossa suuri sankari. Sen takasi äskettäin käyty keskustelu Angela Merkelin kanssa. Hänestä tuntui, että Merkelkin edusti omaa etunimeään poikkeuksellisen hyvin juuri nyt.

- Me olemme olleet täysin väärässä, Merkel sanoi. -Aivan kaikesta. Eurosta, rahan perusluonteesta, ihmisistä, yrityksistä, valtioista, ja erityisesti Kreikasta ja Saksasta. Ja silti me olemme myös olleet oikeassa.

- Mutta missä? Draghi kysyi.

New York Times: Kapitalismi vs. Demokratia

New York Times:in artikkeli Capitalism vs. Democracy on varmasti monelle erittäin jäätävää luettavaa. Taloustieteen professori Thomas Piketty on nimittäin julkaissut uuden kirjan, jota Maailmanpankin asiantuntija Branko Milanovic kuvailee vedenjakajaksi talouspoliittisessa ajattelussa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä