Petrus Pennanen Vapaus, järki ja rakkaus!

Kaikki blogit puheenaiheesta Laajasalon kehittäminen

Minne matka, Laajasalo?

Itä-Helsingin Laajasaloon johtavaa pääväylää ollaan muuttamassa niin sanotuksi kaupunkibulevardiksi. Laajasalossa syntyneenä ja alueen hyvin tuntevana tämä kuulostaa todella harkitsemattomalta. Laajasalontie on ainoa väylä ulos Laajasalosta. Jo nykyään tieosuutta kuormittavat saaren asukkaiden lisäksi Santahaminassa majailevat puolustusvoimat. Lisäksi tie on rakenteilla olevan Kruunuvuorenrannan yli 10 000 asukkaalle ainoa reitti ulos Laajasalosta, olipa suuntana sitten keskusta tai itäinen Helsinki.

Helsinki päätti jättimäisestä siltahankkeesta. – Miksi?

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti äänin 63–6, että kantakaupungista Laajasaloon rakennettaisiin siltayhteys: Kruunusillat. Silloilla kulkisi vain raitiovaunuja, pyöräilijöitä ja kävelijöitä. Autoja niille ei päästettäisi. 

Metsäinen ja kallioinen Laajasalo

Laajasalo on lähellä ja kuitenkin kaukana Helsingin keskustasta. Alue näyttää  hiukan samalle kuin alueet kehä III toisella puolella. On metsää ja kallioita missä kirmata- Lisäksi merenrantaa on runsaasti.  Laajasalo on  kuin laajaa saloa. Yhteydet Helsingin keskustaan ovat mutkikkaat ja aikaa vievät. Yksi julkinen väline ei keskustaan pääsemiseksi riitä.  

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä