Petrus Pennanen Vapaus, järki ja rakkaus!

Kaikki blogit puheenaiheesta Kokeilu

Perustulokokeilun kokeiluluonteen vaikutus kokeilun tuloksiin

Hallitus kaavailee perustulokokeilua vuosille 2017 ja 2018. Oma mielipiteeni perustulosta ei ole juuri muuttunut 4,5 vuoden takaisen blogikirjoitukseni jälkeen: ajatus on hieno, mutta riittävään perustuloon ei yhteiskunnallamme ole vielä varaa, ja kannustinloukuista voi päästä eroon ilmankin perustuloa. Kaavailtu kokeilu on toki silti mielenkiintoinen - niin hyvässä kuin pahassakin. Siksipä se on myös saanut sekä kannatusta että kritiikkiä.

Tarvitsemme yritysten tuloja ja työpaikkoja

Toivon, että yhteiskunnan uudelleen rakentamiseen osallistutaan keskustelemalla tai ainakin äänestämällä tulevaisuuden puolesta. Tulevaisuuden puolesta voi äänestää miettimällä omaa kohtaloaan tai tulevien sukupolvien asiaa.

Olen ollut aktiivisesti työelämässä viimeiset 20 vuotta. Moni asia on muuttunut, ja vanhemmilta henkilöiltä olen saanut kuulla menneistä, vielä suuremmista muutoksista. Yhteiskunta tulee rakentumaan uudelleen. Niin käy, tai sitten kehitys pysähtyy – jos valitsemme vanhat keinot ja jätämme ratkaisujen tekemisen taas seuraaville polville.

Heikinkadusta Mannerheimin Esplanadiksi

Monien suurkaupunkien keskustoissa on viime vuosina raivattu lisää tilaa kävelijöille. Hienoja esimerkkejä löytyy New Yorkista Kööpenhaminaan. Keskusta-alueiden viihtyisyys on lisääntynyt ja liike-elämäkin hyötynyt. Helsingissä kävelykeskustan laajentaminen on kuitenkin ollut hidasta. Välttämättömän liikenteen ja kävelyalueiden yhteensovittaminen on ymmärrettävästi haastavaa ahtaalla niemellämme.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä