Petrus Pennanen Vapaus, järki ja rakkaus!

Kaikki blogit puheenaiheesta Kasvihuonepäästöt

Järjenvastainen strategia rokottaa ennen kaikkea sinua

Kuten joku arvata saattaa, tämä kirjoitus koskee sitä päivää, joka on minulle blogin kirjoittajana kuin unelmaa. Sipilän hallituksen energia– ja ilmastostrategia julkaistiin tänään ja osittain siitä on virinnyt jo jonkin verran – kuitenkin aivan liian vähän – keskustelua sosiaalisessa mediassa. Strategia yllätti minut vain siltä osin, että siinä on kohtia sekä katastrofiin että nirvanaan.

 

Fuusioenergia voi olla lähempänä kuin luuletkaan

Ihmiskunnan suuren unelman toteutuminen saattaa olla mahdollista jo muutaman vuoden päästä, kirjoittaa Yle Uutiset.

Kymmenen vuoden päästä maailma tulee näkemään fuusion toteutuksen jossakin muodossa. Tai näin väittävät ainakin alalle tulleet uudet yritykset, jotka toivovat ilmastonmuutoksen vauhdittavan satsauksia tieteeseen ja energiateknologian kehitykseen. Fuusiolla yhden ihmisen vuosikymmenien sähköntarve voitaisiin tuottaa muutamasta vesilitrasta ja kännykän akusta. 

Vihreät kiihdyttävät ilmastonmuutosta

Ilmastonmuutos on globaali ongelma. Ilmakehän hiilidioksipitoisuus on ihmisen toiminnan seurauksena nyt paljon korkeammalla kuin kertaakaan viimeisen puolen miljoonan vuoden aikana. Samoin kuin viime vuonna, kuluneena talvena on Helsingissä satanut vettä. Samaan aikaan New Yorkissa, joka sijaitsee etelämpänä kuin Rooma, on ollut pakkasta parikymmentä astetta.

Uusiutuvan energian lupaus

Uusiutuva energia on suosittu vaihtoehto ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Se ei ole ihme, sillä energian tuotanto ilman luonnonvarojen tuhoamista kuulostaa hyvin houkuttelevalta. Tuuli syntyy auringon säteilystä, jota voidaan myös kerätä suoraan talteen aurinkokennoilla. Polttamalla biomassaa eli useimmiten puuta voidaan energiaa tuottaa tasaiseen tahtiin samalla kuin polttoainetta kasvaa lisää metsässä.

Miten nämä uusiutuvan energian muodot toimivat käytännössä Suomen olosuhteissa?

Sensuuri raottunut ilmastohörhöilyssä

Sensuuri rakoilee ilmastohörhöilyssä            9.6.2014

Suuresti arvostamani professori Martti Tiuri on saanut vastineen 5/6-14 Hesariin ”Keskiaika on jo täällä”.

Itsekin olen  yrittänyt lukuisia kertoja vastineita vuodesta 2008 lähtien kyseisestä aiheesta, mutta tosiasiat eivät ole miellyttäneet toimitusta.

Tilaa ei ole löytynyt mielipiteilleni, mutta kylläkin muulle ”mainonnalle”.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä