Petrus Pennanen Vapaus, järki ja rakkaus!

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansanvalta.

Demokratiaa kohti lopultakin

Demokratian rikkimenosta ollaan oltu huolissaan. Samoin siitä, ettei äänestäminen kiinnosta yhä useampia. Ollaan vaarallisella tiellä juuri, koska demokratiaa ei ole. Ei oikeus äänestää kerran muutamassa vuodessa ole mikään demokratian täyttävä kriteeri, ei varsinkaan modernissa maailmassa. Kansa on yhä paremmin koulutettua ja kykenee ymmärtämään asioita aivan yhtä hyvin kuin poliitikot ja puolueet tai paljon paremmin. Siksi suoraa kansanvaltaa on lisättävä reippaasti. Gallupien sijaan on haettava kansan mielipidettä suorilla nettiäänestyksillä, koska se on halpaa, nopeaa ja helppoa.

Kansa: Kansanedustajat!

Poliittisessa teoriassa demokratia hahmottaa pienen määrän eri valtiomuotojen yhdistelmiä ja myös poliittista filosofiaa.

Päätöksenteko.

Yksinkertainen; Hirvosen Jussi Siilinjärveltä.

Kysyy?

Onko hallituksella ja eduskunnalla enää valtaa ja mahdollisuuksia tehdä päätöksiä? Ei koske vain tämän hetkisiä vallassa olijoita!

Ketään tai mitään järjestelmän osaa leimaamatta. Myöskin ulkopuoliset toimijat antavat näkyvän osuutensa; julkinen mielipide, Ay-liike, työnantaja-järjestöt yms.

Pitääkö sinänsä sivistyneessä Suomessa mennä ja odottaa..... Joskus oli "Korpilampia", 1978, konseksuksineen!

Yhtäläinen äänioikeus ei toteudu: Keskusta sai 5 ja PS 2 ylimääräistä edustajaa

Yhtäläinen äänioikeus ei toteudu: Keskusta sai 5 ja PS 2 ylimääräistä edustajaa

…ja vastaavasti pienemmät puolueet menettivät yhteensä 7 edustajapaikkaa

*

Miikka Keränen pohti hukkaan menneitä kymmeniä tuhansia eduskuntavaalien ääniä viime yönä tähän tapaan; http://miikkakeranen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193712-arvottomia-aania-yha-kymmenia-tuhansia

*

Voimme jatkaa näin;

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä