Petrus Pennanen Vapaus, järki ja rakkaus!

Kaikki blogit puheenaiheesta Inkluusio

Surullisia koulutarinoita

HS 16.11. / Mielipide

Väsyneen opettajan mielipide

Viikonloppuni alkoi itkulla. Se vain tuli, sillä työkuorma on jo jonkin aikaa tuntunut musertavalta. Työskentelen alakoulussa kolmannen luokan opettajana ja minulla on suuri, 30 oppilaan luokka. Vaikka puolen luokan tunteja, avustajia ja resurssiopettajia on lukujärjestyksessäni mukavasti, koen työni todella raskaaksi ja juuri nyt olen uupumuksen partaalla.

Kuinka paljon akateemisesti heikoimpia voi tukea?

Akateemisilta taidoiltaan tai oppimishaluiltaan heikompaan kastiin kuuluvien tukeminen on mennyt peruskoulussa jo liian pitkälle. Siinä mielessä liian pitkälle, että vähäisiä resursseja käytetään tehottomasti. 

Kouluintegraatiossa ja inkluusiossa mentiin soitellen sotaan

Täällä Vantaallakin peruskoulun muutama ensimmäinen vuosiluokka on jo saanut kokeilla kouluintegraatiota.  Erityisluokkia on enää lähinnä sairaalakouluissa, muuten hyvin vähän entiseen järjestelyyn nähden. Suuta suurempi pala sen sijaan on yritetty haukata kouluinkluusiossa, joka näyttäisi menevän oikein kunnolla metsään.

Kuka on vammainen?

Jalkapuolena toipilaana minulle on nyt viimeisen  kuukauden aikana kehittynyt valmius määritellä itseni aikaisemmasta suhteellisen aktiivisesta  liikunnallisuudestani poikkeavasti vammaiseksi, mitä käsitystä tukee erään kuulemani vammaisjärjestön edustajan esittämä määritelmä vammaisuudesta kaikkien ihmisten perusominaisuutena. Vammaisuuden aste tulee ilmi siitä, mitä apuvälineitä ihminen tarvitsee selviytyäkseen jokapäiväisistä askareista - ja nykymaailmassa aika harvahan tulee toimeen "omillaan".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä