Petrus Pennanen Vapaus, järki ja rakkaus!

Kaikki blogit puheenaiheesta Energiatekniikka

Helen Oy energiateollisuuden suunnannäyttäjänä

Suomen suurin aurinkovoimala käynnistyi Helsingin Suvilahdessa vain muutama viikko sitten, mutta energiajätti Helen Oy suunnittelee jo toista vastaavaa voimalaa. Useat ovat epäileväisiä, sillä taloudellisesti tarkastellen aurinkovoimassa ei ole mitään järkeä, mutta Helen uskoo aurinkovoiman tulevaisuuteen. Helenin voimala kasvattaa koko Suomen verkkoon kytkettyä aurinkosähkötehoa yli 10 prosentilla.

Onnittelut, Pärnu

Onnittelut siitä, että menitte pölähtäen Tampereen ohitse joukkoliikenneteknologiassa. Vetyteknologian soveltaminen on tätä vuosituhatta. Parinsadan vuoden takaiseen raideteknologiaan tuijottaminen maksaa ehkä miljoonan vuosi. Nimittäin EU-tukiaisten muodossa.

Ydinpolttoaineomavaraisuus

Pakoteseinän uhatessa idänkauppaa suomalaisessa keskustelussa pitäisi nostaa montakin kissaa pöydälle. Yksi niistä on ydinpolttoaineen huoltovarmuus.

Energiaomavaraisuuden lisääminen edellyttää pitkäjänteistä politiikkaa

Suomessa harjoitettava energia- ja ilmastopolitiikka ei palvele täysimääräisesti kansakunnan etua, todetaan 27.2.2014 julkistetussa kymmenen professorin ”uudeksi energiapolitiikaksi” -nimetyssä kannanotossa. Professorit peräävät kasvusta ja työllisyydestä lähtevää energiapolitiikkaa, jonka kantavaksi ajatukseksi esitetään Suomelle ominaisten resurssien parempaa hyödyntämistä eli energiaratkaisujen korkeampaa kotimaisuutta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä