Petrus Pennanen Vapaus, järki ja rakkaus!

Kaikki blogit puheenaiheesta Daesh

Tyhjillä puheilla ja ylivarovaisella strategialla pelaamme terroristien pussiin

Isis on saanut vuosia hyökkäillä Euroopan maihin. Eurooppalaiset johtajat ovat olleet vastanneet tekoihin tyhjillä puheilla. On aiheellista kysyä, että haluaako Euroopan johtajat todella kukistaa isiksen? Jokainen ajatteleva ihminen tietää sen, että raakalaismaisesta isiksestä ei pääse eroon pyytämällä heitä lopettamaan. Jos terrorismista seuraa pelkästään kovia sanoja, mutta ei rangaistusta, uskottavuus on mennyt. Juuri sen takia meihin kohdistuu säännöllisin aikavälein iskuja. Aijammeko loputtomiin seisoa tumput suorina?

Tekoja sanojen sijaan – Tuhotaan Daesh

Eilinen terrori-isku Brysselissä järisytti rauhaa ja vapautta rakastavaa maailmaa. Daesh (Isis), tuo nykymaailman sontakasa hyökkäsi jälleen viattomia siviilejä kohtaan. Liian moni heistä menetti henkensä ja sadat haavoittuvat iskuissa. Osanottoni omaisille ja voimia iskuissa haavoittuneille.

Egypti iskee Hamasia vastaan

Hamas-al-qaeda-flag-resized-229x320JCPA tutkimuslaitos raportoi Egyptin virallisesti syyttävän Hamasia siitä, että kyseinen järjestö koulutti ja avusti Egyptin yleisen syyttäjän, Hisham Barakat’n, surmaamista terrori-iskussa viime vuonna.

Schengen-sopimuksen romuttamisesta puhuminen edesvastuutonta

Terroristijärjestö Daesh julkaisi viime viikolla ammattimaisesti tuotetun propagandavideon, jolla se julistaa uhmakkaasti pyhää sotaa länsimaita vastaan ja jolla Suomikin on mainittu järjestön vastaisen liittouman jäsenenä. Tällaisen propagandan tarkoituksena on lietsoa pelkoa sekä aiheuttaa epäluuloa ja vihaa Eurooppaan saapuvia siirtolaisia kohtaan. Näiden tunteiden valtaan ei pidä antautua.

Propagandaa

Maanantai-aamu ja viikon aloitus. Jälleen käsillä on siis yksi ihan tavallinen arkipäivä. Otsikko kuitenkin on ehkä hieman poikkeava.

Törmätäänkö nykyään enää propagandaan, osataanko sitä käsitellä ja kuinka siihen vastataan. Lyhyet ja ytimekkäät vastaukset ovat: kyllä, vaihtelevasti ja vaihtelevasti.

Sosiaalinen media tarjoaa nykyään äärimmäisen helpon ja halvan tavan levittää propagandaa. Enää ei tarvitse suunnitella, painaa ja levittää julisteita saatikka lentolehtisiä. Kaikki tapahtuu nykyään muutaman klikkauksen voimalla.

Turkki istuu aidalla, kummalle puolelle putoaa?

Turkki on Lähi-idän geopolitiikan musta hevonen: Naton jäsen, joka on keskittynyt Syyrian sisällissodan osapuolena pommittamaan lähinnä itäisten alueidensa ja Syyrian kurdialueiden kurdijoukkoja – Peshmerga-taistelijoita, jotka ovat tähän mennessä ainoa armeija, joka on kohdannut Daeshin maasodassa ja voittanut. Turkin Syyrian vastainen raja on valvottu miten sattuu, kovin kontrolli on – yllätys yllätys – kurdialueen rajavyöhykkeellä.

 

Sotatoimille vaadittava turvallisuusneuvoston valtuutus

Innostus EU:n turvatakuiden aktivoimisesta on jättänyt varjoonsa kysymyksen unionin peruskirjan avunantovelvoitteen ja YK:n peruskirjan voimankäyttöä koskevien artiklojen soveltamisen perusteista.

Vaikka Ranska vetosi EU:n avunantolausekkeeseen Pariisin terrori-iskujen jälkeen, se ei tarkoita, että sille on kestävät perusteet.

En kuuntele

Uhmaikäinen kolmevuotias poikani hokee usein vaikeiden asioiden äärellä: ”En kuuntele, en kuuntele, en kuuntele”. Tämä on aivan normaalia käytöstä kolmevuotiaalta, mutta kun jotkin poliittiset puolueet, niiden jäsenet, media ja eräät ”tutkijat” toimivat samoin, alkaa vähän huolestuttamaan.

Daesh iskee suomen kieleen – kutsukaa kielipoliisi!

Viime päivinä on suomalaisessakin terrorismidiskurssissa ryhdytty viljelemään arabian kielestä johdettua nimeä Daesh vaihtoehtona nimelle ISIS, nimeltämainitsemattomasta terroristijärjestöstä. Ensin nimeä käytti presidentti Niinistö ja sittemmin myös Heidi Hautala.

Kansallinen uhkataso EU:ssa on itsepetosta

Suomessa Supo päivitti pari viikkoa sitten kansallisen terrorismin riskiarvion erittäin matalasta matalaksi. Ruotsissa vastikään ko. riskiarvio päivitettiin toiseksi korkeimpaan tasoon ja Brysselissä riskiarvio nostettiin vajaa vuorokausi sitten korkeimpaan mahdolliseen tasoon. Tähän kaikkeen kun vielä lisätään viime aikojen terroriteot ja uhkaan liittyvät tapahtumat Pariisissa, Brysselissä, Saksassa, Italiassa, Tanskassa, Ruotsissa ja Turkissa, alkaa kokonaiskuva hahmottumaan kansallisen riskiarvion mielekkyydestä nykyisen kaltaisen DAESHin toteuttaman terrorin keskellä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä