Petrus Pennanen Vapaus, järki ja rakkaus!

Kannabis lailliseksi EU:ssa

  • Kannabis lailliseksi EU:ssa

Los Angelesissa laillinen kannabisteollisuus on ottanut harppauksia eteenpäin. Isolla rahalla kehitettyjä kannabisbrändejä mainostetaan näkyvästi ympäri kaupunkia, ja tyylikkäästi somistetut ketjuliikkeet muistuttavat enemmän korukauppoja kuin Amsterdamin coffeeshoppeja.

Asiakkaalta kysytään ensiksi minkälaista vaikutusta haetaan, inspiraatiota luovaan työntekoon, nukkumisen apua illalla vai kenties pelkkää rentoutumista ilman psykoaktiivisia vaikutuksia? Koostumus on tieteellisesti määritelty hyvin tarkasti ja vaikutus spesifinen. Verotulot ovat valtavia. Laillistamisen myötä teinien kannabiksen käyttö esimerkiksi Koloradossa on vähentynyt. Kiellettyä hedelmää ei enää ole.

--

Helsingissä kansainvälisten huippuesiintyjien festivaali on musiikin ja taiteen juhlaa poliittista sanomaa unohtamatta. Sisäänpääsyportilla järjestyksenvalvoja tarkistaa taskut ja löytää sieltä tupakka-askin. Yksi kerrallaan hän ottaa esiin tupakat ja tutkii niitä taskulampulla hyvin huolellisesti. Ei kai niihin vain ole piilotettu kannabista? Poliisit ovat paikalla valmiina antamaan käyttörikossakkoja, jos taskusta löytyy kannabissavuke.

Käyttörikossakko voi kuulostaa pieneltä asialta, mutta se voi estää nuoren opiskelu- ja työpaikan saannin. Lisäks mielenterveyspalveluhin pääsyyn vaaditaan kuutta kuukautta ilman kannabiksen käyttöä. Samaan aikaan 45% suomalaisista nuorista aikuisista on käyttänyt laitonta huumetta, suurin osa heistä kannabista. Yhteiskuntamme pyrkii siis aktiivisesti syrjäyttämään lähes puolet tästä ikäryhmästä, jonka on tarkoitus maksaa heitä vanhempien eläkkeet. Se on järjetöntä.

Pohjois-Amerikan ja Euroopan välille on revennyt kannabiskuilu. Amerikkalaiset keskittyvät rahan tekoon laillisella kannabiksella ensin omassa maassa ja kohta ulkomailla. Euroopassa rahaa käytetään kannabiksen polttajien tarkastamiseen ja rankaisemiseen.

Aikaisemmin amerikkalaiset matkustivat Amsterdamiin polttamaan ei-oikeasti-laillista, mutta käytännössä sallittua kannabista. Hollannissa kannabiksen kasvattavat ja tukkumyyvät rikolliset, ja verotulot jäävät laittomasta aineesta saamatta. Nykyään amsterdamilaiset menevät Amerikkaan oppimaan, miten pitkälle laillinen, täysin kontrolloitu kannabisteollisuus on kehittynyt ja kuinka paljon se tuottaa verotuloja valtiolle. Eurooppalaiset ovatkin kunnostautuneet sijoittamisessa amerikkalaisiin pörssilistattuihin kannabisyhtiöihin, joiden kurssit ovat viime vuosina nousseet hurjasti.

--

Olen ehdolla eurovaaleissa numerolla 119 ja haluan kannabiksen täysin lailliseksi koko EU:ssa. Se tarkoittaa että kannabiksen kasvatus, tukku- ja vähittäismyynti on laillisesti kontrolloitua ja verotettua. Eli vastaava järjestely pörssiyhtiöineen ja laaduntarkastajineen kuin Amerikassa.

Amerikkalaiset internet-jätit tarjoavat eurooppalaistenkin eniten käyttämät verkkopalvelut ja keräävät niistä valtavat voitot. Ei anneta saman toistua miljardien kannabismarkkinoilla sen vuoksi, että EU laillistaa kannabiksen liian myöhään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kaupallisesti jenkit vetävät rekeä, eurooppalaiset vahtivat omia kansallisia etujaan, vaikka pitäisi olla yhtenäinen EU.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kansallinen etu ei ole jättää markkinoita rikollisten käsiin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

"Asiakkaalta kysytään ensiksi minkälaista vaikutusta haetaan, inspiraatiota luovaan työntekoon, nukkumisen apua illalla vai kenties pelkkää rentoutumista ilman psykoaktiivisia vaikutuksia? Koostumus on tieteellisesti määritelty hyvin tarkasti ja vaikutus spesifinen."

Me kuolemaa lähestyvät vanhukset olemme olleet kauhuissamme siitä tosi pahasta kohtelusta johon me joudumme hoitolaitoksissa loppuvuosina. Mutta kun Petruksen suunnitelma toteutuu, lääkäri vain kirjoittaa reseptin minkälainen vaikutus kullekin eläkeukolle ja -akalle pitää antaa huumeiden avulla. Meikäläisille nettifriikeille inspiraatiota luovaan kirjoittamiseen. Siinä säästetää valtavasti, ei tarvita paljoakaan hoitohenkilökuntaa. Rentununeina ja iloisin mielin kirjoittelemme ja odottelemme vain Noutajaa.

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

"Mutta kun Petruksen suunnitelma toteutuu, lääkäri vain kirjoittaa reseptin minkälainen vaikutus kullekin eläkeukolle ja -akalle pitää antaa huumeiden avulla."

Laillinen kannabis ei ole huume, eikä sen nauttimiseksi tarvitse reseptiä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@4. Monille ei tule mieleen, että meillä kuningas alkoholi on huume ja se on aiheuttanut paljon ongelmia yhteiskunnassamme.

Kannabis on kahviin verrattuna tosi vähäinen ja ei ole aiheuttanut ongelmia muuta kuin sen, että työpaikka menetetään, asunto menetetään, opiskelupaikka menetetään, yms. paljon muutakin.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Jumaliste, nyt täytyy jättää Eija-Riitta Korhola ja äänestää sinua.

Grow Guide

Laillistamiseen on pitkä matka. Siksi ruohonjuuritasolta on lähdettävä liikkeelle ainakin Suomessa. Kannata sinäkin juuri julkaistua kansalaisaloitetta kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4360

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Eipä saa tämä(kään) aloite allekirjoitustani. THL ajaa jo virkamiesarmeijan kanssa dekriminalisaatiota. 0 points.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Aloitteessa on vikansa. Se, missä muodossa THL sitten oletettavasti pushaa dekriminalisointia on toinen juttu. Esim. sisältääkö pienimuotoisen omatarvekasvatuksen.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Kävinpä allekirjoittamassa aloitteen. :) Järki käteen tähänkin asiaan kuten aikanaan kieltolakiin. Nyt tästä vetää rahat rikkollisuus ja yhteiskunta maksaa niiden ajojahdin ja vankilat, mutta ei saa eurokaan tuotoista.

Charlie Brown

Kannabis on huumausaineena erityisen vaarallinen aine vielä kasvaville lapsille ja nuorille. Ongelmina ovat mm. aivovaikutukset, käytön tihentyminen vaikutusalttiissa iässä kannabista yleisesti käyttävässä seurassa, houkutukset siirtyä murrosiän psyko-sosiaalisissa ongelmissa johonkin toiseen huumausaineeseen tai pillereihin. Mitä vapaammin kannabista saadaan - sitä enemmän sitä joutuu myös alaikäisten käsiin (vrt. alkoholin varsin helppo saatavuus) Aikuistenkin joukosta löytyy ihmisiä, jotka ovat muita herkempiä saamaan kannabispsykoosin tai jäämään siihen koukkuun.
Lievimmilläänkin säännöllinen kannabiksen käyttö passivoittaa, heikentää pääsääntöisesti koulutuksessa arvosanoja ja voi aiheuttaa vaikeita unihäiriöitä.
Poltetun kannabiksen savu ja terveys- ja ympäristöhaitta tupakansavun rinnalla.
Ei ole lapsia, nuoria eikä edes aikuisia kohtaan oikein luoda markkinajärjestelmä, joka tekee työntää markkinoille vahingollista ainetta ja harrastaa rahastamista ongelmia tuottavalla aineella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset