Petrus Pennanen Vapaus, järki ja rakkaus!

Rauha Syyriaan vaatii sotarikollisten pysäyttämistä

  • Lääkärit ilman rajoja -järjestön sairaala ennen ja jälkeen viime viikon pommituksen.
    Lääkärit ilman rajoja -järjestön sairaala ennen ja jälkeen viime viikon pommituksen.

Viime vuoden syyskuussa Lääkärit ihmisoikeuksien puolesta -järjestö raportoi, että 95% Syyrian sodassa kuolleesta lääkintähenkilöstöstä oli tapettu Assadin joukkojen toimesta. Assadin tukija Venäjä aloitti ilmasodan Syyriassa viime syyskuussa. Ensimmäisen kuukauden aikana Venäjän pommittamilla alueilla tuhottiin neljä sairaalaa.

Assadin ja Putinin joukot aloittivat äskettäin suurhyökkäyksen Syyrian maltillisen opposition hallussa olevan Aleppon, Syyrian suurimman kaupungin, saartamiseksi. Viime viikon maanantaina 15.2. pommitettiin Lääkärit ilman rajoja -järjestön sairaala neljällä ohjuksella. Kun pelastushenkilökunta kokosi iskussa kuolleita ja loukkaantuneita pommitettiin heitä uudestaan 40 minuutin kuluttua ensimmäisestä iskusta. Henkiin jääneitä haavoittuneita siirrettiin tämän jälkeen toiseen sairaalaan. Se pommitettiin myöhemmin samana päivänä.

Lääkärit ilman rajoja ei enää kerro jäljellä olevien sairaaloidensa koordinaatteja Assadin ja Putinin joukoille. Lääkintähenkilöstön systemaattinen pommitus on sotarikoksista törkeimpiä, eikä EU ole tehnyt asialle juuri mitään.

Monen EU-kansalaisen kanta Syyrian sotaan on epätietoinen "en tiedä varmasti, en jaksa välittää". Juuri tämä on Venäjän tavoite, jota he edesauttavat järjestelmällisesti kieltämällä kaikki rikoksensa ja vastustamalla niiden tutkintaa. Venäjä pommittaa Syyriaa tukeakseen liittolaistaan ja saadakseen pakolaisvirrat tulvimaan Eurooppaan. Krimin laittoman valtaamisen seurauksena tehtyjä pakotteita ajanut Angela Merkel onkin pakolaiskriisin seurauksena menettänyt kannatustaan valtavasti.

Samalla Venäjä tukee äärilaitojen poliittisia liikkeitä ja nousevia pienpuolueita, jos ne kannattavat Venäjä-pakotteista luopumista. Pakotteet ovat saaneet Venäjän talouden romahtamaan, ja niiden poistaminen on Putinin tärkein tavoite heti aluelaajennusten jälkeen. 

Nyt Syyriaan yritetään jälleen tulitaukoa. Venäjän kanssa sovituista tulitauoista on paljon kokemusta Itä-Ukrainassa. Ne ovat tarkoittaneet ampumisen ajoittaista vähentymistä, eivät loppumista.

On vaikea ymmärtää miten Syyriaan voidaan saada rauha, jos pahimpien sotarikollisten annetaan jatkaa siviilien murhaamista esteettä. Lääkintähenkilöstön ja sairaaloiden systemaattinen, toistuva pommitus on rikoksista törkeimpiä. EU:n on toimittava konkreettisesti sen lopettamiseksi ja syyllisten rankaisemiseksi.  Muuten rauha Syyriassa ja pakolaiskriisin ratkaisu jää haaveeksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (62 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

tällä bloggauksella saat kaikki vanhat taistolaiset/stalinistit/kommarit kimppuusi ikuisiksi ajoiksi,,samoin kuin suvakkeja,kremlin juoksupoikia ja muita sangen naiivisti maailmaa katsovia,,,!

Jukka Laine

EU yritti sopia kahdenkeskisesti Kiovassa vallan kaapanneiden kanssa. Mitä tapahtui?

Ahtisaari totesi että vain Venäjä ja USA voivat sopia asioista Syyriassa ja Ukrainassa. Koirat haukkuu ja pakolaiskaravaani Eurooppaan kulkee....

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Katosiko se ISIS jo Syyriasta vai oliko sitä edes siellä?

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl

Perinteinen ja linjakas työvöenlehti Guardian käsitteli tätä joulukuussa pääkirjoituksessaan:

http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/dec/...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Petrus Pennanen, missä ovat todisteet Venäjän ohjusten tai pommitusten osumisesta Syyrian sairaaloihin? Niitä ei ole.

USA:n tukema Nato-maa Turkki on suurin Syyrian terroristien kouluttaja ja aseistaja. Rahoitus tulee mm. USA:sta, EU:sta, Saudi-Arabiasta ja Qatarista.

Venäjän YK:n suulähettiläs Vitaly Churkin on lähettänyt YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonille kattavan selvityksen USA:n liittolaisten tekemistä siviilien tappamisesta sekä sairaaloiden ja koulujen tuhoamisesta.

Churkinin mukaan "on tunnettua, että 21. syyskuuta 2015 Syyrian ns. opposition edustajat, jotka olivat saaneet sotilaskoulutusta leirillä Kırşehirissa, Turkissa, toimittivat aseita Jabhat al-Nusralle. Asetoimitukset Syyriassa toimiville terroristiryhmille jatkuvat raporttien mukaan edelleen. Toimituksissa hyödynnetään eräiden Turkissa toimivien ihmisoikeus- ja avustusjärjestöjen — İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı [IHH], İmkander ja Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği — resursseja.

Aseet, ammukset ja sotilaskalusto kulkevat turkkilaisen Iskenderunin sataman kautta. Satamasta kalusto kuljetetaan Hatayn maakunnassa sijaitsevan Öncüpinarin rajanylityspaikan kautta Aleppoon ja Idlibiin Syyriassa. Kuljetuksessa käytetään edellä mainittujen humanitaaristen järjestöjen kulkuneuvoja. Churkinin kirjeessä mainitaan jopa ajoneuvojen rekisteritunnukset. Aseiden saavuttua Syyriaan ne jaetaan turkmeeni-jengeille ja Jabhat al-Nusran taisteluyksiköille.

Churkin kertoo turkkilaisen avustusjärjestön edustajien toimittaneen aseita ja lääkintätarpeita Syyriaan ISIL-taistelijoille. Hänen mukaansa kuljetusreitti kulki Bursan kaupungista Reyhanlin alueella olevan Ceylanpınarin rajanylityspaikan kautta. Asekuljetusta saattoi Turkin puolella turvallisuuspalvelun kulkuneuvo."

Pennasen olisi hyvä muistaa, että Syyrian viisi vuotta jatkuneen sisällissodan uhrit, YK:n mukaan viime syksyyn mennessä 240 000 kuollutta, syntyivät ennen kuin Venäjä lähetti yhtäkään konetta Syyrian taivaalle.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Rauno Lintunen, Syyriassa on useita taistelijaryhmiä, jotka taistelevat al-Assadin joukkoja vastaan. ISIS on terroristijärjestö, joka taistelee kaikkia vastaan yrittäen perustaa islamilaista valtiota Syyrian, Irakin ja Iranin alueille.

Missä on todisteet siitä, että Turkki on kouluttanut ISISin taistelijoita? Missä on todisteet siitä, että Turkki on aseistanut ISISiä?
Missä on todisteet ISISin rahoituksen lähteistä (väität niiden tulevan USA:sta, EU:sta, Saudi-Arabiasta ja Qatarista)?

Millä tavalla Venäjän YK:n suurlähettilästä voi pitää luotettavampana toimijana tietojen antajana kuin Lääkärit ilman rajoja -organisaatiota?

Maltillinen oppositio ei ole terroristijärjestö, vaan al-Assadin hirmuhallintoa vastustava oppositioryhmittymä.

Mitä todisteita sinulla on Churkin väitteiden tueksi? Churkinhan väittää, että Turkin turvallisuuspalvelu olisi mukana toimittamassa aseitä avustusjärjestöjen kautta ISISille.

Venäjä on ollut koko ajan auttamassa al-Assadia taistelussa oppositiota vastaan. Sota on jatkunut 5 vuotta ja siinä on syksyyn mennessä kuollut 240 000 ihmistä.

EDIT: Vaadit Pennaselta todisteita, kun Pennanen siteerasi riippumatonta lääkärijärjestöä ja samassa kommentissasi siteerasit sodanosapuolen edustajaa Chukinia, jonka on useasti osoitettu levittäneen perätöntä tietoa jo Ukrainan kriisin aikaan.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

ISIS:n johtajat ovat etnisia turkkilaisia ja johtoportaissa ovat Saddamin strategisen sotilasjohdon Baath jäseniä. Vaikuttaa siltä, että ISIS:n joukkoja on koulutettu ensim Afganistanin aleella (JIT nimen alla), jonka jälkeen Irakissa (AQI) ja samanaikaisesti Syyriassa (al-Nustra). Nykyään palkkasotilaita lähtetään myös Turkkiin nähtävästi öljykuljetusten rinnalle. Näitä asioita on erittäin vaikea todistella, mutta rahavirrat Turkille ISIS:lta tukevat väitettä. Tässä ISIS:n analyysi ja sen toimintamallit:

https://sibilpolitical.wordpress.com/2016/01/22/aa...

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

USA paha, Venäjä hyvä, NL paras!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tämä "maltillien oppositio" hieman ihmetyttää.

"Assadin ja Putinin joukot aloittivat äskettäin suurhyökkäyksen Syyrian maltillisen opposition hallussa olevan Aleppon, Syyrian suurimman kaupungin, saartamiseksi.!

Henry

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Ei-islamistinen oppositio. Siis se demokratiahenkinen porukka, joka aloitti Assadin vallan kumoamisen mm. rauhanomaisilla mielenosoituksilla (joihin vastattiin oitis tappamalla ihmisiä).

Seurauksena Syyrian valtio hyvin pitkälti hajosi, ja IS/Daesh pääsi soppaan mukaan, taistelemaan sekä oppositiota että Assadia vastaan.

Nyt Assad + liittolaisensa Putin yrittävät pyyhkiä pois ensin maltillisen opposition, ja sitten vasta, ehkä, joskus, Daeshin.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Mutta kun homma ei tunnu olevan aivan noin yksinkertainen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Aleppo_(2012%E2%80%93present)
________________________________________

Vatikaanin radio:

Käännös:
"Katolisen kirkon edustaja Aleppon kaupungissa kertoo, että Syyrian armeijan kapinallisista Venäjän tuella vapauttamilla alueilla on jälleen sähkö ja toimiva vesihuolto. Koulut on avattu ja useilla paikoilla kapinallisiin liittyneet ihmiset ovat alkaneet rakentaa sovintoa syyrialaisten kanssa.
"Niinsanottuja 'taistelijoita' ohjataan ulkomailta ja he tekevät edelleen vastarintaa. Väestön keskuudessa sen sijaan voittopuolisesti tuetaan Venäjän toimintaa" piispa Georges Abou Khazen sanoi Vatikaanin radion haastattelussa.
Piista esitti huolestumisensa dshihadistiryhmien suhteen. "Kuka heitä johtaa, ketä he tottelevat, liittyvätkö he tulitaukoon", piispa kysyi."

http://de.radiovaticana.va/news/2016/02/14/syrisch...

Henry

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Luuletko tosiaan että kukaan tuolla tai missään päin maailmaa on kiinnostunut mistään demokratiasta niin paljoa, että viitsisi ainakaan ilman ulkovaltojen tukea tarttua aseisiin ylivoimaista valtiota vastaan? Ei - Kyllä sisällissodatkin ovat aina suurvaltojen välisiä valuutta- ja kauppasotia. Mielenosoituksia "demokratian" puolesta käytetään käynnistämään näitä suurvaltojen välisiä kauppasotia niin Syyriassa kuin myös Ukrainassakin. Kuuluisin "demokratian" puolesta kampanjoiva taho on jo pitkään ollut USA ja sen liittolaisten, kuten Israelin ja Saudi-Arabian kauppapoliittiset intressit, jotka ylläpitävät öljydollarin arvoa estämällä nyt konfliktin aiheuttamisellaan Syyriaa ja Irania hyötymästä energiatuotannostaan kilpailussa markkinaosuuksista Euroopassa ja muualla maailmassa. Se ei vaan onnistu enää koska Venäjä on ottanut aktiivisen roolin vastustaakseen sellaista monopoliaseman pyrkyryyttä, mitä USA ja sen liittolaiset ovat tavoitelleet.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

"95% Syyrian sodassa kuolleesta lääkintähenkilöstöstä oli tapettu Assadin joukkojen toimesta."
Eli 95% lääkäreistä hoitaa "maltillisen" opposition jäseniä?

Kari Ahveninen

Mielenkiintoinen tapa laskea... tarkoitatko siis että koko maan kaikesta lääkintähenkilöstöstä on vain 5 % Assadin puolella?
Jos et, niin kannattaa yrittää ymmärtää lukemansa: jos siinä sanotaan sodassa kuolleista, niin eiköhän se tarkoita niitä kuolleita eikä suinkaan koko lääkintähenkilöstöä.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Kyse lienee länsimaiselle medialle tunnetusta lääkintähenkilöstöstä. Länsimainen media ei tunne Assadin puolella olevaa lääkintähenkilöstöä siksi että mediamme ei ole ollut Assadin tukija tässä sodassa eikä, saa siten tietoa heidän henkilöstöstä Tai vaikka saisi, niin ei raportoisi siitä, koska länsimaisen median agendassa Assad on pitänyt saada näyttämään viholliselta.

Nyttemmin Putinin julistama Syyrian tulitauko USAn ja Venäjän yhteisymmärryksessä lupailee kuitenkin muutosta tähän länsimaisen median agendaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tähän Zerohedgeen luotan aika lailla:

"A Dramatic Escalation Appears Imminent" In Syria

http://www.zerohedge.com/news/2016-02-15/dramatic-...

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että sota raaistaa ja ei mene kauan ja kaikki ovat syyllisiä.
En ota sen enempää kantaa tähän, totean vain, että propagandasota Syyrian sodasta on melko ennennäkemätöntä.

Henry

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

>EU:n on toimittava konkreettisesti sen lopettamiseksi ja syyllisten rankaisemiseksi.

Mitä sun mielestä EU:n pitäisi tehdä? Mitä se voi tehdä? Pakotteista tuskin luovutaan ja ne ilmeisesti tosiaan sattuvat. Käsittääkseni niiden talousongelmia aiheuttaa myös öljy.

Käyttäjän PetrusPennanen kuva
Petrus Pennanen

Lisäpakotteet Venäjälle ovat ensimmäinen vaihtoehto ja niillä olisi varmasti vaikutusta. Lentokieltoalue maltillisten kapinallisten alueille olisi hieno juttu (Assadin alueilla se jo onkin..), mutta en nyt osaa sanoa miten se kannattaisi käytännössä toteuttaa.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Pakotteet eivät toimi koska länsimailla ei ole juuri mitään sellaista tuotantoa, joka pakottaisi Venäjää mihinkään kompromisseihin. Se on pikemminkin länsimaat kun joutuvat vielä Venäjän määräämien pakotteiden edessä luopumaan tavoitteistaan, koska Venäjän kautta pian kulkeva silkkitie on meille tarpeellisempi, kuin heille meidän monikulttuurisesti "rikastuva", mutta teollisesti tuottamattomammaksi kuihtuva toiminta, joka pakenee Aasiaan, koska yrityksemme joutuvat elättämään liikaa tuottamatonta vierastyövoimareserviä byrokratialla ja sosiaalituilla.

Ei osaa kukaan muukaan toteuttaa lentokieltoaluetta, koska Venäjällä on jo aseellinen etulyöntiasema Syyriassa. USraelin tukema Saudi Arabia kokoaa parhaillaan Turkin kanssa satojen tuhansien miesten joukkoja, joilla he lähtevät valloittamaan Syyriaa maataistelulla, mutta se porukka kokee vielä katkeran tappion, kunnes moni heistä pakenee rintamalta huomatessaan Venäjän ja sen liittolaistensa ylivoiman.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

- Turkkihan rahoitti terroristeja sillä, että osti heiltä öljyä.
- Turkin kautta terrostit päästetään sota-alueille, koska terroristit taistelevat myös kurdeja vastaan.
- Samaan aikaan Turkki käy taloudellista sotaa Kreikkaa vastaan, antamalla pakolaisten käyttää rantojaan, josta n. 7 - 10 km lähimmälle Kreikan saarelle (Lesvos). [Aiemmin Turkin salainen palvelu sytytti täällä metsäpaloja, mutta jäi kiinni.]

Mitä tekee EU?
Lupaa antaa Turkille 3 mrd €, jos Turkki pysäyttää pakolaisvirrat.
Turkki vaatii 5 mrd €

Ja sitä rataa eli on aika selviö, ettei EU ratkaise yhtään mitään.
EU voisi tietenkin alkaa käymään vakavat neuvottelut terroristien rahoittajavaltioiden kanssa. [USA, Saudi-Arabia, Bahrain etc.] Sitä EU ei kuuna päivänä tule tekemään.
____________________________

Tässä vähän ihmetyttää se, kuinka ihmiset alkavat kirjoittamaan blogeja, ottavat kantaa jne. heti kun mukaan astuu Venäjä?
Ei Venäjä ole mikään partiopoikaliike, kaukana siitä. [Tshetseenian sota esimerkkinä.]
Kuitenkin on aika yksipuolista unohtaa ketkä ovat käyneet proxy-sotaa alueella jo viisi vuotta ja Venäjä useaan kertaan pyydettynä liittyi sotaan muutama kuukausi sitten.
Objektiivisuutta pyydän.

Henry

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

"Rauha Syyriaan vaatii sotarikollisten pysäyttämistä" Olen samaa mieltä. Ihan ensimmäiseksi pitäisi lopettaa Venäjän pommitukset Syyriassa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Siksi, ettei sotarikollisia saa pommittaa. Jos niitä pommittaa, ne kuolevat, eikä niitä saa oikeuteen.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

"Sovat loppuu sotimalla", Antti Rokka

Heikki Lintala

Rauno Lintunen, saatkos trollipalkkaa Venäjältä?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Uskokaa nyt jo, että Syyrian sota loppuu sillä hetkellä, kun "maltillinen" oppositio on kukistettu viimeiseen mieheen ja jokainen ulkomainen taistelija on ajettu maan rajojen ulkopuolelle.

Tosin A-Studion ulkolinjan mukaan oppositiosta on maltillisuus kaukana. Toiminta ei eettisesti tai moraalisesti juurikaan eroa Al-Nusran tai ISIS taistelijoiden touhuista.

Itse asiassa Syyriassa taistelevien ulkomaisten sotilaiden määrää ei tarkasti tiedä kukaan, mutta määrän arvioidaan olevan yli kymmenen tuhatta taistelijaa.

Joka tapauksessa Venäjällä on avainasema sodan lopettamiseen.

Aleppon menettäminen katkaisee kapinallisten selkärangan ja kysymys on enää viikoista.

Ja sota loppuu hyvinkin nopeasti, elleivät Turkki, Saudi-Arabia ja erityisesti Yhdysvallat lyö kapuloita rattaisiin.

Keskeisintä on valvoa, ettei hallitus kosta kapinaa viattomille.

Raivohullut koirat sen sijaan joutaa laittaa seinää vasten.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kosonen, tuon mukaan taistelut eivät voi loppua ikinä. Ilman opposition voittoa venäläisiä joukkoja ei saada koskaan lähtemään Syyriasta.

Al-Assadin hirmuhallinto jatkaa kansan rankaisemista. Yksikään kapinaan osallistunut, kapinaa tukenut tai Assadia vastustanut ei tule olemaan turvassa. Puhut al-Assadista kunnioittavasti "hallituksena". Muista, että al-Assad on kuitenkin itsevaltias.

Jos al-Assad saa jäädä valtaan, jokainen taisteluihin osallistunut ja heidän perheenjäsenensä ovat al-Assadin kynsissä potentiaalisia raivohulluja koiria. Sotasyyllisinä teloitettavien määrä tulee olemaan sadoissa tuhansissa. Al-Assadin joukoissa ei tule olemaan yhtään rangaistavaa.

Käyttäjän PetriSutinen11 kuva
Petri Sutinen

Petrus on ihan oikealla jäljellä tässä blogissaan. Taktisessa mielessä.
Strategisessa mielessä ihmisuhrien ja kärsimyksen välttämiseksi on tärkeää on vain saada sota loppumaan.
Sota on perseestä. Se ei ole siistiä eikä se ole inhimillistä. Ajan saatossa myös sairaalat lentelee varsin säännöllisesti ilmaan. Ei mitään uutta auringon alla sinänsä. Mikä ei toki tarkoita, ettei niitä joku voi lentäjille bunkkerikohteina silti jakaakin. Asiat ei sulje toisiaan pois. My-Lai on hyvä esimerkki menneestä paskasta, joka ei sitten kuitenkaan ollut sitä korkeimman johdon suunnittelemaa suurta juonta vaan enemmänkin shit happens.

Siihen tärkeään sodan lopettamiseen on kaksi eri keinoa:
1) Joku voittaa kaikki muut.
2) Sovitaan rauhasta.

Juuri nyt ei jostakin syystä kumpikaan tunnu huikean todennäköiseltä.

Sodan lopettaminen ja Venäjän pyrkimysten estäminen voi olla sama asia tai sitten ne on aivan eri asioita. Joka tapauksessa olisi hyvä tiedostaa, kumpi asia itse kullekin on se oikea aito pääasia taas tällä kertaa. On lapsekasta ajatella, että ne ilman muuta ja ehdottomasti olisivat ikuisesti ihan sama asia. Vaikka Venäjä nyt pelaakin sikaa, sen aloittama sota tämä ei ole.

Vakavinta on , että nuke-kortti on ilmaistu jo Turkille ja Saudi-Arabialle Kremlin toimesta. Putin tykkää taktisista ydinaseista.
Linebacker 1-2 Hanoin tuhoamismattoihin vienyt ajatussarja lähti nukekortista liikkeelle myös Vietnamin sodassa. Nixon halusi voittaa sen sodan. Oli luvannut sen vaaleissa.

Kannattaa lukea. Historia tahtoo toistaa itseään. Mutta bluffaako Putin vai ei, se on sitten korttipelienkin ikuinen päätännän ongelma. 2 minuuttia keskiyöhön?

Disneyland-ajattelu on meidän ikioma länsimainen perusvika. Maailma on ehkäpä - edelleen - enemmänkin kuin se "Game of Thrones."

http://warisboring.com/articles/when-nixon-threate...

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Sinäpä sen sanoit. Rauha Syyriaan vaatii jonkun puolen voittoa tai jokaisen osapuolen sopua. Rehellisesti minua ei kiinnosta pätkääkään kuka siellä voittaa, asiat on ihan perseestä jo muutenkin Euroopassa ja Suomessa ilman että sieltä tulee vielä muutama miljoona pakolaista lisää.

Käyttäjän PetriSutinen11 kuva
Petri Sutinen

Mielestäni pitäisi palata Arabian Lawrencen 1.malliin vuodelta 1918 Syyrian kohtalon osalta. Shiavaltio, sunnivaltio ja kurdivaltio. Milläs sinne muuten rauha saadaan ilman massiivista jälkilahtausta. Suomessakin on asiasta kokemusta alle 100 vuoden takaa.
Sykes-Picot agreement oli hyvin synkkä juttu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sykes%E2%80%93Picot_...

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Suunnilleen noin, jos shiavaltiolla tarkoitetaan alaviittivaltiota. Mutta siinä on ainakin kaksi isoa muttaa:
1) Turkki, joka keinoja kaihtamatta vastustaa kurdien itsehallintoa.
2) Damaskus.

Käyttäjän PetriSutinen11 kuva
Petri Sutinen

Niinpä.
Assad - joka haluaa yhä kaiken kaiken tämän jälkeenkin.
Sunnit - jotka siis haluaa Assadin hirteen.
Yhdysvallat, joka myös haluaa Assadin hirteen.
Venäjä, joka tukee Assadia ja haluaa vanhalle hallinnolle laajan vallan.
Kurdit, jotka haluaa oman maan.
Iran, joka haluaa shiavyön Välimereltä Iraniin asti.
Saudit, jotka haluaa shiavyön hirteen.
Turkki, joka haluaa Assadin hirteen ja Kurdit hirteen.
Maltillinen kapina, joka myy facessa heille luovutettuja aseita eteenpäin tienatakseen vähän rahaa.
ISIS, joka haluaa vain tappaa kaikki tasapuolisesti oman armollisen armahtajansa nimeen. Myy vähän öljyä niille reppanoille siinä sivussa.

Kuullostaa minustakin ihan rauhalta.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi Vastaus kommenttiin #52

ISIS koostuu loppuviimeksi kourallisesta puskasissejä. Sitä vain käytetään tekosyynä, niin länsimaissa kuin Venäjällä jotta päästään huseeraamaan lähi-itään ja saadaan oikeututusta siellä olemiselle. Ihan muut meiningit menossa siellä kuin muuteman ääriajattelijan tehopommittaminen.

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

Vuodesta 2011 maaliskuusta alkaen Syyrian sotaa on masinoitu ULKOMAALISISTA terroristeista jotka saavat palkkaa. Joku maksaa siis näille terroristeille, ilman rahaa kukaan ei tee mitään.

Muutama fakta:

- Energiapoliittisista syistä Syyriaan on haluttu vallan vaihtoa lännen toimesta lännen eduksi.
- aseet eivät ilmesty tyhjästä, joku maksaa ne joku toimittaa ne, muuten ei voi sotia.
- öljy on rahaa.
- Turkista on organisoitu öljyn varastaminen DAESH:n toimesta ja kolonnat suuntautuivat Turkkiin.
- Venäläiset hävittäjät pysäytti öljykolonnat ja tuhosi ne
- Turkin intressi oli pudottaa Venäläinen hävittäjä, koska öljyn varastaminen tyrehtyi, yli 1000 öljy-rekkaa tuhottiin.

On selvää että koko sisällissota on monisäikeisempi, mutta jokaisessa valtiossa reagoitaisiin samalla tavalla aseellisiin terroristisiin hyökkäyksiin, Espanja esimerkiksi on uhannut laittaa tankit kadulle jos Baskit alkavat enemmälti vaatimaa n itsenäisyyttä.
Jos Suomessa joku porukka alkaisi rynnäkkökiväärein ampumaan ja valtaamaan valtion rakennuksia, olisi vastaus aseellinen vastaisku, joten sikäli AL Assadin vastaus on aseelliseen hyökkäykseen helppo ymmärtää.

Fakta on myös se että Daesh:a ei voida pysäyttää kuin aseellisella ylivoimalla, Daesh on terroristiryhmittymä jonka rahoittaa USA kumppanit, Saudi-Arabia, Turkki ja Quatar, omien energiapoliittisten etujensa ajamiseksi.

Ainoa laillinen toimija legitiimin Syyrian hallinnon kanssa on nyt vain Venäjä.

Ulkomaat eivät tietenkään, koskaan ole siinä asemassa että voisivat sanella suvereenien maiden tekemisiä, ei Suomessa eikä Syyriassa. Syyrian hallinnon vaihtumiseen tai vaihtamiseen on oikeus vain ja ainoastaan Syyrian kansalla, kuten Suomessa vain Suomen kansalla.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Tähän sopii erinomaisesti tuore uutinen tältä päivältä. Kyllä porvareita nyt harmittaa. Harmitus lähentelee jo jatkosodan päättymisen traumaa.

Sputniknews 24.2. "USA:n ja Venäjän sopiman Syyrian tulitaukosopimuksen käytännön toteuttaminen on alkanut, ilmoitti toimittajille Venäjän ulkoministeriön lähde.

Syyria hyväksyi Venäjän ja USA:n ilmoituksen tulitauosta
Kaikki voimat on nyt keskitettävä, Syyriaa koskeva suunnitelman "A" toteuttamiseen, lisäsi lähde.

Helmikuun 22. päivänä julkaistiin USA:n ja Venäjän yhteinen ilmoitus Syyriasta, jonka mukaan väliaikainen tulitauko Syyrian hallituksen joukkojen ja opposition aseistettujen ryhmien välillä on suunniteltu alkavaksi helmikuun 27. päivänä. Tulitauko ei kuitenkaan koske Daesh —järjestöä, al-Nusran rintamaa ja muita YK:n terroristisiksi julistamia järjestöjä."

Ilari Änkövaara

Jos alussa ilmoitetut luvut ovat väärät, koko blogi on perusteeton

Yksi jos toinenkin Syyrian tilaa raportoiva ihmisoikeusjärjestö on osoittautunut trollitehtaaksi.

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo

Niin vaatii. Sotarikollisia Syyriassa ovat vastakkaisia osapuolia sponssaavat Yhdysvallat ja Venäjä tasaosuuksin. Molempien on häivyttävä tantereelta mahdollisimman pian. Sen jälkeen legitiimi Syyrian kansan edustusto voi pyytää halutessaan kansainvälisen yhteisön tukea. Joka siis ei ole Assadin hallinto tai ISIS/Daesh.

Heimo Lahti

Tutkijan näkemystä ( http://areena.yle.fi/1-3204651 ):

"Turkki on rauhankehitykseen kaikkein tyytymättömin.
Kakki mitä Turkki on yrittänyt viimeisen neljän vuoden aikana
uhkaa rauhan tullen romuttua.

Iso syy siihen miksi Aleppo on al-Nusran ja ISIS:n piirittämä on että Turkki on aktiivisesti tukenut al-Nusraa.

Mikä on sen rahamäärän suhde jonka Turkki on käyttänyt
pakolaiskriisin hoitoon siihen rahamäärään,
jonka se on käyttänyt jihadistien tukemiseen.

Väite että suuri osa kansasta on aseellisen opposition takana on väärä.
Huomattava osa Syyrian kansasta ei tue maltillista oppositiota.

"Vapaan Syyrian armeija" on kattokäsite jossa on satoja toimijoita:
joukossa maltillisia sunneja ja hyvin radikaaleja islamisteja.
Sen takia ei pitäisi VSA:sta edes puhua,
vaan mainita ne ryhmät, joista kulloinkin on kyse.

Yhdysvaltain alkuperäinen tarkoitus oli löytää yhtenäinen kapinallisryhmä,
joka olisi maltillinen ja sekulaarinen ja jolla olisi laaja kansan tuki.
Kun sellaista ei löytynyt Turkki, Saudi-Arabia ja Qatar alkoivat
aktiivisesti tukea jihadistiryhmiä, mikä on syönyt alkuperäisen aseellisen opposition. Vapaan Syyrian armeijan ainoat aseelliset voitot oivat tulleet al-Nusran tuella."

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Sotarikolliset ovat aina sillä puolella rintamaa, joka häviää. Afghanistanissa terroristijärjestö MSF:aa pommittanut USA EI ole sotarikollinen, koska ei ole hävinnyt.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Pitäisikö terroristijärjestöä pommittanutta USAta pitää sotarikollisena?

Milloin olisi ollut niin, että valtio olisi ollut sotarikollinen? Voiko valtion ylipäätään tuomita rikoksesta?

Puhunet sotasyyllisyydestä, kun Pennanen sotarikollisista.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Otanut aikasi kuluksi selvää tuosta USAn pommittamasta terroristijärjestö MSF:sta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #35

Voisitko vastata: "Milloin olisi ollut niin, että valtio olisi ollut sotarikollinen? Voiko valtion ylipäätään tuomita rikoksesta?"

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

No, Saksahan tuomittiin kollektiivisesti Nurenbergissä 1946-47.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #48

Saksan valtiota ei koskaan ole syytetty sotarikoksista. Valtionjohtoa on toki tuomittu. Samoin kansallissosialistinen puolue käsitettiin oikeudessa, samoin kuin SS ja Gestapokin, rikollisorganisaatioiksi.

Saksan valtion antama lainsuoja siis syrjäytettiin kyllä. Vuoteen 1946 ei ollut olemassa kansainvälisessä oikeudessa käsitettä "rikos ihmiskuntaa vastaan". Tämä pykälä luotiin Nürngergin oikeudenkäynnissä taannehtivasti voittajavaltojen toimesta.

Mutta yhtä kaikki: Saksaakaan ei ole koskaan syytetty eikä myöskään tuomittu sotarikoksista.

Saksa on kyllä todettu syylliseksi sotaan rauhanneuvottelujen yhteydessä. Se taas on aivan eri asia. Eikö niin, Heyno?

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Sota loppuu kun terrorijärjestöjen aseistaminen, rahoitus ja huoltoreitit tuhotaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Terroristijärjestöt saavat lisää varusteita ja rahaa valtaamiltaan alueilta ja varuskunnista, pankeista jne.

Yksinkertaistat asiaa, kun et ota huomioon, että terroristijärjestön hallussapitämillä alueilla on runsaasti siviiliväestöä. Huoltoreittien katkaiseminen tuhoaa siviilit.

Itse luen terroristijärjestöksi myös al-Assadin. Ilman Assadin tuhoamista sota ei lopu ikinä.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Oletko sitä ajatellut, että ilman Assadia Syyria voi vajota vielä suurempaan kaaokseen?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #51

Kyllä, olen sitäkin miettinyt. Mutta kaaos voisi tuossa tilanteessa johtaa johonkin hyvään. Assadin kanssa kaaos jatkuu samanlaisena ilman mitään toivetta paremmasta.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi Vastaus kommenttiin #53

Kerryhän rivien välistä lukien tykkäsi sanoa, että rauhaa ei saa aikaiseksi elleivät Yhdysvaltojen intressit toteudu. Venäjäkään tuskin on antamassa periksi. Turkki, Iran ja Saudit hämmentäneet soppaa jo pitkään ja ajavat kukin omia alueellisia tavoitteitaan, sekä ovat taustapiruina Syyriassa häärineet.

Ilkka Huotari

"saadakseen pakolaisvirrat tulvimaan Eurooppaan"

Vain osa tulee Syyriasta. Tämän mukaan vuoden aikana (Q3 2014 – Q3 2015) Syyriasta Eurooppaan tulleita oli 25 %:

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/...

Käyttäjän PetriSutinen11 kuva
Petri Sutinen

Niin kauan kun joku uskoo rauhan tulevan tuhoamalla yhä lisää ja lisää, niin pysyvää rauhaa ei tule.
Ihminen pitää vihollisina niitä, jotka tulevat tuhoamaan. Tai niitä, jotka tulivat tuhoamaan. Muistikin on ihmisellä olemassa.
Kun joku pääsee niskan päälle, alkanee kosto. Se mikään välitön rauha ole...

Irakin ja Syyrian voisi jakaa heimojen ja kulttuurin mukaisiin alueisiin. On aika posketonta pitää hyvinä ikuisina rajoina kahden herrasmiehen konjakkilasin ääressä melko pikaisesti lähes tasan 100 vuotta sitten vetämiä suorahkoja viivoja. Sykes-Picot agreement teki puhtaat siirtomaarajat ja jaon Ranskan ja Englannin lailliseen osuuteen ottomaanien imperiumin maista.

Kari Ahveninen

No mutta! Suomen suvaitsevillahan on tähän oiva ratkaisu: Tuodaan kaikki sotarikolliset Suomeen, täällähän he ovat rauhaarakastavia pakolaisia kaikki tyynni, harmitonta porukkaa kaikin puolin.
Ja kun kieltäydytään palauttamasta heitä minnekään missä heidät voitaisiin tuomita (asianmukaisesti tai ei) niin tulee rauhallista myös noilla konfliktialueilla!

Samalla Suomi saa sitä kaivattua ja osaavaa maahanmuuttoa runsain määrin. Siellähän on ammattimiehiä alallaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hieno olkiukko, Ahveninen, kertakaikkiaan!

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Aika osuva sellainen, nimittäin suvaitsevaiset ovat usein tietämättään saattamassa maatamme perikatoon saamansa humanitäärisen aivopesun takia toteutuneella maahanmuutolla, joka on auttanut ISIStä ja Saudijohtoista muslimiveljeskuntaa valtaamaan maatamme. Jussi Halla-Ahon tuomio todisti jo sen kuolemattoman logiikan, jossa tiedämme kuka pitää valtaa siitä, ketä tai mitä aatetta ei saa kritisoida julkisesti.

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Totta joka sana mutta mistä saadaan ne poliisivoimat jotka pidättävät nämä sotarikolliset ainoat mahdolliset ovat US army ja Turkki . Turkki menisi vaikka heti mutta USA empii, kannattaisi mennä . Voimaa olisi kyllä riittävästi voi olla että pelkkä uhkaus riittäisi.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Näyttää siellä olevan Saudi-Arabiakin vahvasti edustettuna kokoamassa armeijaansa Assadia ja Irania vastaan, samalla kun USA on kääntämässä kelkkaansa hiljalleen kohti yhteistyötä Putinin kanssa, johon Putinin vastikään antama tulitaukojulistus näyttää viittavan.
https://www.facebook.com/eurasiadaily.nz/videos/15...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kalloja halki
käsiä,jalkoja
sotilaat
malja sodan kauneudelle
kauheudelle emme voi sitä nostaa
nostaisimme silloin-itsellemme

Käyttäjän PetriSutinen11 kuva
Petri Sutinen

Yhdysvaltain B-suunnitelma on Kerryn mukaan Syyrian jako osiin.

Riskejä on monenlaisia. Kapinalliset tarvitsee rahaakin. Kun aseita kerran saadaan ilmaiseksi, niin rahaa saa sitten niitä myymällä.

Kyllä ihminen on kekseliäs.

http://www.telegraph.co.uk/technology/2016/02/25/s...?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset