Petrus Pennanen Vapaus, järki ja rakkaus!

Edistetäänkö teknologialla demokratiaa vai totalitaarista kontrollia?

  • Edistetäänkö teknologialla demokratiaa vai totalitaarista kontrollia?

EU on demokraattisempi kuin moni muu alue maailmassa, mutta parantamisen varaa on paljon. Tulevaisuuden kannalta on olennaista että uutta teknologiaa käytetään demokratian ja kansalaisten oikeuksien edistämiseen. Jos näin ei tehdä voidaan päätyä tilanteeseen, missä kansalaisia valvotaan ja vakoillaan uskomattoman tarkasti, kommunikaatiota rajoitetaan vallanpitäjien ja suuryritysten intressien mukaisesti ja mahdollisuudet järjestelmien väärinkäyttöön ovat pelottavat.

Vai päädyttiinkö tähän tilanteeseen jo? Jatkuvat paljastukset tiedustelujärjestöjen vakoilusta ja lakialoitteet internetin sensuroinnista ovat hyvin huolestuttavia. Tämän kevään eurovaaleissa tehdään ratkaisuja siitä, onko Eurooppa jatkossa demokraattisempi ja avoimempi yhteiskunta vai edetäänkö yhä pidemmälle totalitaarisen valvonta- ja kontrolliyhteiskunnan suuntaan.

Koska haluan edistää avointa ja demokraattista digitaalista ympäristöä allekirjoitin wepromise.eu -sitoumuksen näiden asioiden tukemiseksi:

1. Avoin EU:n julkishallinto, dokumenttien julkisuus ja kansalaisten mahdollisuus osallistua lainsäätöprosessiin

2. Henkilökohtaisten tietojen ja yksityisyyden suoja lainsäädännössä

3. Rajoittamaton pääsy internettiin

4. Järkevämpi ja kohtuullisempi tekijänoikeuslainsäädäntö

5. Kansalaisten laajamittaisen ja valvomattoman vakoilun estäminen

6. Oikeus anonymiteettiin ja tietoliikenteen salaukseen

7. Yksityisten yritysten harjoittaman nettiliikenteen rajoittamisen estäminen

8. Valvonta- ja sensuuriteknologian viennin rajoittaminen

9. Internetin ydinteknologioiden avoimuus ja hajauttaminen usealle toimijalle

10. Avoimen lähdekoodin ohjelmistojen käyttäminen

Piraattipuolue edistää näitä asioita käytännössä. Olen menossa eurooppalaiset piraattipuolueet yhdistävän PPEU -ryhmän perustamiskokoukseen 21.3. Brysseliin. PPEUn eurovaalien ohjelma kertoo ylläolevista kohdista tarkemmin.

Voit kannattaa kampanjaani tykkäämällä Facebook-sivustani.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Suomen etu on se, että Suomen maine tietoturvassa on koko maailman mittakaavassa erinomainen.

Se tarkoittaa tuhansia uusia työpaikkoja Suomessa.

Käyttäjän PetrusPennanen kuva
Petrus Pennanen

Aivan, ja samoin EU:n tasolla muita alueita suurempi tietoturva on selvä kilpailuetu. Nyt netin mahtiyritykset ovat suurin piirtein kaikki Yhdysvalloista ja näin ei ole välttämättä jatkossa - maailman kuluttajat pitävät palveluista, joissa heidän tietonsa pysyvät yksityisinä. EU voi talouden suurvaltana vaikuttaa myös ulkomaisten firmojen yksityisyyden suojaan, tietoturvaan ja palveluvaihtoehtojen tarjoamiseen, kuten on Googlen ja Microsoftin kanssa nähty.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei ainakaan sähköntuotto tuulivoimalla edusta kehittynyttä kannattavaa teknologiaa. Se ei ole toimiva ja kustannustehokas eikä kestävyyskriteerit täyttävä järjestelmä. Vaikka sanotaan että sen rakentuminen Suomeen perustuu Demokraattiseen päätökseen jolla puhdistetaan ilmaston hiilidioksidipäästöjä.
Tuulivoima itsessään ei ole kannattava sähköntuottomuoto. Demokratia jonka nimissä se tänne rakentuu ja jonka nimissä päätökset on tehty- ei ole kuin erityisen salakavala kommunismin muoto, ja että poliitikot jotka ovat masinoineet tämän moraalittoman ja taloudellisen hulluuden ja joilla ovat sitten rikastuneet henkilökohtaisesti (ei he tietenkään ole vastuussa vahingoista jotka ovat aiheuttaneet), ovatkin pelkkä halveksittava kommunisti roistojen joukko.
Valtio maksaa verovaroista kolminkertaisen takuuhinnan tuulisähköstä jonka varaan se rakentuu.

Käyttäjän PetrusPennanen kuva
Petrus Pennanen

Energiapolitiikka pitäisi suunnitella todellisten ympäristövaikutusten ja kustannusten perusteella. Tuulivoima soveltuu Suomen oloissa lähinnä pienimuotoiseen tuotantoon siellä minne sähköverkko ei yllä, laajaan energiantuotantoon se on liian kallista ja myös ympäristöhaitat kuten lintukuolemat ja maisemanpilaus ovat merkittäviä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

No, nyt sain rauhan epätoivooni. Luulin jo ettei koskaan kukaan ymmärrä mitä vahinkoa ne suuret yli 4MW ja yli 200m korkeat tuulivoimalat korpimetsässä aiheuttaa. Tänne Länsi-Rannikolle niitä nyt väkisin halutaan rakentaa ja järkipuheet ei auta kun valtio on myöntänyt sen syöttötariffin perusteettomiin ja valheellisiin kauppamiesten mainoksiin uskoen.
Esim.Porin molemmin puolin on metsähanhien, ym. isojen lintujen muuttoreitit, valitukset ja muistutukset ei vaikuta, merikotkan pesäpuu kaadettiin "tuulipuiston" alta pois, josta viimekesänä kuvattiin kaksi poikasta ja kotkaemo.
Porin Peittoonkorpi Ahlaisten Kellahden maisemissa jossa myös on jo nähtävissä tuhon jäljet. Lepakot, hirvieläimet, linnut..kaikki ovat hävinneet alta pois ja valtavat tuulivoimalat rakentuu linjoineen ja teineen pirstoen alueen kelvottomaan kuntoon.
Kun ne voimalat käynnistyy siipiin muodostuu jäätä joka irtoaa ja vaara-alue on n.50hehtaaria voimalan ympäri (400m säteellä). Lähin asunto on n.500m päässä, nämä korkeat t.voimalat näkyvät 40km merelle ja häiritsee tutka, TV ja radio singnaaleja. Lento-estevalot ovat voimakkaita ja näkyviä yöllä ja päivällä, pulssimainen basso-ääni-aalto kantaa kauas ja tunkeutuu läpi rakenteiden.
Tässä ei ole demokratialla mitään osaa eikä arpaa enää.
Johtajat ja päättäjät lahjotaan katteettomilla lupauksilla ja kun luvat on saatu tehdään mitä halutaan ilman vastuuta. Maan vuokraajat luulevat tienaavansa hyvät rahat vuokrana, eivät ole kuitenkaan ymmärtäneet mihin ovat sitoutuneet allekirjoitettuaan vuokrasopimuksen. Ei maan käyttö rajoitu siihen n.hehtaarin t.voimalatonttiin, siihen kuuluu tie ja sähkölinja-alueet ja kokoonpano-alue. Kun toiminta loppuu niin saattaa romukin jäädä maanomistajan vastuulle. Valtiokin ottaa vuokratuloista omansa pois, niinkuin kunnan kiinteistövero tuloistakin.
Lähellä olevat kiinteistöjen arvot romahtaa kolmasosan arvostaan, jos tuulivoimala näkyy tai kuuluu n.5km säteellä.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Profiilisi perusteella olet perillä tulevasta energiavallankumouksesta, joka poksahtaa siinävaiheessa kun joku suuri toimija julkaisee tuloksia LENR-reaktioiden energiantuottomahdollisuuksista.
Siinä vaiheessa haluaisin uskoa myös tuolla suunnalla open source -toteutuksiin, joilla saatettaisiin saada edullista energiaa myös tavallisen pulliaisen saataville. No ainakin uhkana monopoleille.

Mutta millaisen vallankumouksen mielestäni erittäin mahdollinen energian hinnan alentuminen ja öljyriippuvuudesta energiantuotannossa irtipääsy tulee aikaansaamaan, sitä kannattaisi jo etukäteen mietiskellä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset