Petrus Pennanen Vapaus, järki ja rakkaus!

Rakkautta politiikkaan

  • Rakkautta politiikkaan

Kampanjoin rakkauden puolesta. Mitä tekemistä sillä on politiikan kanssa?

 

Muita vastaan vai yhdessä

 

Poliittinen keskustelu on suurelta osin väärin ajattelevien tai toimivien arvostelua. Oikeisto riistää köyhiä, vasemmisto tuhoaa talouden ja keskusta varastaa työtätekevien rahat kotikunnan siltarumpuihin. Jokainen ihminen voidaan luokitella ryhmän jäseneksi vaikka puoluekantaa ei olisikaan. Somalipakolaiset elävät tuilla ja tekevät rikoksia, ruotsinkieliset elitistit kähmivät erityisetuja ja valkoiset lihaa syövät heteromiehet ovat härskejä rasisteja. No, eivät kaikki joukon jäsenet ole noin toivottomia, mutta 99% kyllä riittää pilaamaan loppujen maineen!

Käytännön elämässä arvostelulla ja luokittelulla on rajansa. Työpaikan projekti etenee kitkaisesti jos työkavereiden arvostelu alkaa viedä enemmän aikaa. Kotona keskittyminen puolison asenteen ja saavutusten kritisointiin vähentää olennaisesti perheillallisen viihtyvyyttä; useimmat ovat huomanneet että omassa elämässä saa parempia tuloksia toimimalla yhdessä muiden kanssa avoimin mielin kuin "minä vastaan sinä"-asenteella. 

Valtioiden ja ihmisryhmien tapauksessa "me vastaan muut" on helpompi vaihtoehto, koska vastustajat eivät ole edessä olevia ihmisiä vaan ryhmiä joilla on yleisesti tunnettuja ominaisuuksia. Miksi Suomi yrittäisi auttaa Eurooppaa tai koko maailmaa, kyllä meidän pienen kansamme tehtävä on keskittyä oman maan parantamiseen ja pitää hajurako etelän veteliin. 

Valtioiden tasolla vastakkainasettelu on kuitenkin yhtä huono lähtökohta kuin työpaikan asiakaspalaverissa. Tosiasia on että olemme täällä yhdessä, joten yhdessä toimimalla saadaan tuloksia, eristäytymällä ja kritisointiin keskittymällä taas päästään taaksepäin. Jos minä autan sinua illallisen teossa saan itsekin enemmän. Kun Suomi auttaa muita täällä keksityillä palveluilla ja tuotteilla, saamme vientituloja, työpaikkoja ja hyvän mielen. 

 

Jokainen ihminen on.. yksilö

 

Yhteiskunnan tilasta puhuttaessa keskitytään paljon eri ryhmien osuuksiin ja keskimääräisiin piirteisiin, nehän ovat faktoja. EU:ssa yksi nopeimmin kasvavista ihmisryhmistä ovat muslimit, joita on jo yli 20 miljoonaa eli n. 4% väestöstä, ja heidän maahanmuuttoaan vastustetaan laajalti. Toisaalta ahkerien ja älykkäiden itä-aasialaisten, joita on Euroopassa 4 miljoonaa, maahanmuuttoon suhtaudutaan suopeammin.

Tapaan paljon erilaisia ihmisiä matkustaessani Suomessa ja ulkomailla. Kun toisen kanssa keskustelee saa yleensä nopeasti käsityksen hänen suhtautumisestaan keskustelukumppaniinsa ja muihin ihmisiin. Useimmat ovat hyviä tyyppejä joiden kanssa on mukava jutella vaikka mielipiteet eroaisivatkin. Tai olla juttelematta rauhallisessa hiljaisuudessa. Jotkut harvat taas tuntuvat vihaisilta ja kylmiltä, ehkä pinnallisen hymyn takaa. Epämukava ja hermostunut fiilis saattaa mennä niin pitkälle, että ottaa pari askelta taaksepäin ja tarkistaa onko lompakko edelleen taskussa.

Olen huomannut että ihmisen etninen tai uskonnollinen tausta ei pysty ennustamaan, onko kyseessä mukava vai vähemmän miellyttävä kohtaaminen tai minkälainen ihminen muuten on. Islamin uskoinen pakolaissomali voi olla yhtä kohtelias ja menestynyt kuin varakkaaseen sukuun syntynyt brittiherrasmies. Uudessa kaupungissa kadun kulmalla heiluva agressiivinen tyyppi saa minut olettamaan että vieressä olevat samoin pukeutuneet on syytä kiertää kauempaa, mutta lumppuja täynnä olevaa ostoskärryjä työntävä pelottavan näköinen kaveri pahoitteleekin naapurinsa käytöstä ja antaa iloisena reittiopastusta toivottaen jumalan siunausta.

Maahanmuutto ja muu yhteiskuntapolitiikka on järkevämpää järjestää henkilökohtaisesti kuin ryhmien keskimääräisten ominaisuuksien perusteella. Emme tarvitse jatkuvaa keskustelua eri uskontoryhmien osuuksista tai maakohtaisia kiintiöitä sille, kuinka monta maahanmuuttajaa Eurooppaan päästetään. Rikostaustan puuttuminen ja positiivinen asenne ovat parempia kriteerejä. Taustastaan riippumatta ne, jotka haluavat rakentaa omaa elämäänsä ja yhteiskuntaa muita kunnioittaen ovat positiivinen asia Euroopalle ja Suomelle. 

--

Voit kannustaa vaalikampanjaani tykkäämällä Facebook-sivustani.


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ei rakkaus toisiaan kohtaan pahaa kai tekisi. On siellä sitäkin, ja eri, jopa kovasti kilpailevien puolueiden edustajien kesken.

Sitten siellä on näitä outoja rakkaudenosoituksia, kuten vihjailevaa kielenkäyttöä, ja hipelöintiäkin ilmennyt.
Ihan julkisuudessa on pitänyt asioita käsitellä, kun kokoomukselaiset eivät ole ymmärtäneet.

Mitä nyt pikkuhipelöinti ja vihjailut, vai mitä edustaja Rajala. (kok)

Pekka Iiskonmaki

Demarit on virallinen rakkauden puolue.

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Petrus: "Olen ydinfysiikan tohtori ja työskentelen kansainvälisen ohjelmistoyrityksen toimitusjohtajana".

Olet siis mies? Millainen on rakkautesi ydinfysiikkaan tänä päivänä? Voiko sinua konsultoida sen alan aiheista? Se on ala jota ole seurannut koulupäiviltäni asti.

Japanilainen Hideki Yukawa (mesotroni) on erikoisesti kiinnostanut minua, sekä teos "The Story of Spin", by Sin-itiro Tomonaga, kuten neutriinon keksijät.

Pitääkö paikkansa että Internet syntyi CERNissä?

Käyttäjän PetrusPennanen kuva
Petrus Pennanen

Moi Stefan!

Juu olen mies ;) Ydinfysiikkaa en ole tutkinut yli kymmeneen vuoteen mutta voin yrittää kommentoida jos osaan. Yukawa oli tärkeä ydinvoiman käyttäytymisen selvittäjä, mainitsemaasi kirjaa en ole lukenut, voisikin olla kiinnostava kun "spin" on sen verran jännä käsite ja japanilainen alan tutkimuskulttuuri myös kiinnostaa.

Internetin perusta kehitettiin USAssa eikä CERNissä, mutta sen päälle tehty world wide web eli netin käyttö selaimen kautta kehitettiin CERNissä ja myös Suomessa.

Mukavaa viikonloppua :)

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Kiitti vastaustasi. Näistä asioista olen esim. kirjoittanut US puheenvuorossa:

Recent particle physics:
INTERNATIONAL NUCLEAR PHYSICS CONFERENCE
HIDEKI YUKAWA AND NUCLEAR PHYSICS
Tokyo, Japan, June 3-8, 2007

2 PRODUCTION
Thanks to Yukawa, the search for cosmic-ray particles with masses in-between (this is the origin of ‘mesotron’, now meson) the light electron, me, and the heavy nucleon, mN, (proton or neutron), became a very hot topic, during the first third of the XXth Century. This intermediate mass value was deduced by Yukawa from the range of the nuclear forces.
“In this paper the authors improved the mass measurement of their previous particle (with positive charge) and concluded that the result obtained, m = (180 ± 20) me, was in good agreement with the value of the [4] negative particle. The masses of the negative and positive particles had not to be different. The meson theory of the strong nuclear forces proposed by Hideki Yukawa…”
CONCLUSIONS ON THE GOLD MINE OPENED BY HIDEKI YUKAWA:
How to study the new world: QGCW With the advent of the LHC supercollider, we propose the development and the realization of a new technology able to implement the collision between different particle states (p, n, pi, K, my, e, gamma, ny) and the QGCW in order to study the properties of the Quark-Gluon-Coloured-World (QGCW) [42, 43].
7 REFERENCES
[1] Interaction of Elementary Particles H. Yukawa, Part I, Proc.
Physico-Math. Soc. Japan 17, 48 (1935);
Models and Methods in the Meson Theory H. Yukawa, Reviews of Modern Physics
21, 474 (1949).
[2] Note on the Nature of Cosmic Ray Particles S.H. Neddermeyer and C.D.
Anderson, Phys. Rev. 51, 884 (1937).
[3] New Evidence for the Existence of a Particle of Mass Intermediate
Between the Proton and Electron
J.C. Street and E.C. Stevenson, Phys. Rev. (L) 52 1003 (1937).
...
[41] Complexity Exists at the Fundamental Level
A. Zichichi, in Proceedings of the 2004–Erice Subnuclear Physics School.
‘How and Where to go Beyond the Standard Model’, The Subnuclear Series
Vol. 42, page 251, World Scientific (2007).
But the cosmic ray particle of mass 180 times that of the electron, was neither a myon nor a pion, as many sources even today declare. A detailed analysis [41] shows that the experimentally observable quantities, which characterize the existence of ‘Complexity’ in a given field, do exist in physics; the Yukawa gold mine is a proof of it. This means that ‘Complexity’ exists at the fundamental level, therefore, totally unexpected effects should show up in physics:
-Effects, which are impossible to be predicted on the basis of present knowledge.
The eta', thanks to its strong gluonic component, is the Yukawa particle in the QCD Era.
viite:
http://www.ccsem.infn.it/ref/Zichichi-paperYukawa.pdf
Robert Millikan ehdottaa nimen “mesotron”:
http://www.kotiportaali.fi/adslfor/mesotron_yucon.gif
http://kotisivu.dnainternet.net/adslfor/mesotron%2...
Tämä on jatkoa Puheenvuorosta "Elektroni":
http://stefantallqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset